Naam: Westerheide Bussumerheide
Kleur/Lengte: Rood 8.5 Km.
Startpunt: De route start aan de rechterkant van de Hilversumseweg.

De route start aan de rechterkant van de Hilversumseweg. Er is een groot parkeerterrein. Midden in dit parkeerterrein staat het route informatiebord. Let goed op de hondepoep!

De route loopt over een zeer groot heidegebied. Hier rijdt ook de trein langs. U hoort hem gelukkig alleen maar heel even. De route is zeer prettig te lopen, alleen lopen de paden niet echt lekker. Het zijn een soort karrensporen. Ook wordt het pad vaak gekruist door de ruiterroute die over de gehele heide loopt. Een klein deel van de wandeling loopt over fietspad. 

Met mooi weer bent u echter niet de enige die hier rond loopt. Dit is zeer gewilde plek voor hondenbezitters. Bij de ingang van de  wandeling staan borden met daarop de waarschuwing dat honden alleen aangelijnd rond mogen lopen. Helaas houdt de meerderheid van honden bezittend Nederland daar geen rekening mee. 

Als u bij paaltje nummer 34 gekomen bent kunt u het beste linksaf slaan en niet terug lopen zoals het paaltje zou willen. Loopt u dan het pad helemaal af tot aan het hek, dan kunt u het hek door en staat daar weer een paaltje waarna de route weer verder gaat.