Naam: Spanderswoud/Kamperhoeve
Kleur/Lengte: Rood 4.5 Km.
Startpunt: restaurant Robert aan de Bussumergrintweg en Spanderslaan. 

De route begint eigenlijk bij de dagcamping, maar wij begonnen de route bij het parkeerterrein bij restaurant Robert aan de Bussumergrintweg en Spanderslaan. 

Als u na het route infobord het fietspad rechtsaf aanhoudt ziet u aan uw rechterhand al het eerste betonnen paaltje staan met daarop een rode pijl en het cijfer 18. In totaal zijn er dertig genummerde paaltjes. Tijdens de route loopt u over mooie brede bospaden bestaande uit bosgrond met veel naalden en dennenappels.

De route voert voor een deel over lange lanen afgewisseld met heel veel slingerpaadjes. Tijdens de wandeling kruist u een trimbaan en de gele route. Onderweg komt u ook een soort bunkers tegen. Dit zijn schuin uit grond stekende betonnen platen. Ook kunt u goed zien dat de beheerder van het bos druk bezig is geweest met kappen. De route staat over het algemeen goed aangegeven; hier en daar een paaltje extra had geen kwaad gekund. Al met al een aanrader. 

Naam: Heimans Zwerfkeienpad
Kleur/Lengte: 1.5 Km.
Startpunt: bij het restaurant Robert aan de Bussumergrintweg

Deze route begint bij het restaurant Robert aan de Bussumergrintweg. De route begint bij een hek wat u zelf moet openen. Dit komt omdat er runderen grazen. Vervolgens volgt u de route die gemaakt is met zwerfkeien. Na een vijftig meter komt u uit bij een fietspad. Hier kunt u links- of rechtsaf. Wij zijn rechtsaf gelagen. Na een 20 meter kunt u links naar beneden lopen via een trap. Hier komt u uit bij een waterplas. U wordt er vervolgens om- en doorheen geleidt via zwerfkeien en een vlonder dat over het water loopt. Pas op tijdens het lopen, u stapt zo in een koeienvlaai. Ook op het vlonder. Daar schijnen de runderen ook te lopen. Dit natuurgebied met deze wandeling zijn nog niet zo oud, daarom ziet het er nog een beetje kaal uit. Dit kunt u goed zien op de foto’s.