Nadat ik samen met mijn vrouw al aardig wat uitgezette routes gelopen had kwam ik op het idee om een site op te zetten over de uitgezette routes van alle beheer organisaties in heel Nederland.

Aangezien dit een hele grote klus was en we zoveel mogelijk wandelingen wilden beschrijven, liepen we zelf alle routes. Natuurlijk konden we ze niet allemaal lopen, daarom haalde ik zoveel mogelijk informatie van het internet en uit de wandelkaarten van Staatsbosbeheer, het blad Natuur van Natuurmonumenten en de vele informatieblaadjes van de VVV’s . Deze kaarten geven goed aan waar de wandeling loopt en geven een summiere beschrijving van de route. In eerste instantie probeerde ik daar onze eigen bevindingen neer te zetten, maar maakte ook gebruik van de beschrijvingen in folders of routekaarten.

Omdat ik in 2003 met Boswandelingen.nl begonnen ben is de informatie ondertussen flink verouderd. We zijn 18 jaar verder. Streven is om alle wandelingen opnieuw te gaan lopen en te beschrijven, voorzien van betere foto’s dan toen. Daarnaast lijkt me het ook een goed idee om de wandelingen in beeld te brengen middels een action camera. De samenvattingen van de wandelingen zijn terug te vinden op YouTube.

Literatuur

Voor het tekenen van de plattegronden gebruikte ik de kaarten van Staatsbosbeheer en voor de provinciekaarten de Recreatiekaart Nederland van Falk plan. Verdere informatie over bosgebieden en wandelingen kwamen uit de Complete Gids “Natuur- en Wandelgebieden” in Nederland, Natuur wijzer van de Vereniging Natuurmonumenten, uit het naslagwerk “Op stap in eigen land” van Sietzo Dijkhuizen en uit de Wandelgids Noord Veluwe (Nederland deel 6).

Overige informatie

Deze informatie is samengesteld door mij en daarom zijn eventuele fouten, gebreken of onduidelijkheden alleen aan mij toe te schrijven en niet aan de instanties die de routes hebben gemaakt. Overigens maakt u geheel op eigen verantwoordelijkheid gebruik van deze gegevens.

Ook op Facebook en Twitter 2003-2021
Boswandelingen.nl | Wandeleninhetbos.nl