Boeschoten 5 km te verlengen tot 10 km
U kunt deze wandeling terugvinden in de Wandelgids Noord Veluwe (Nederland deel 6) op pagina 22.

De route ligt aan de N344 richting Voorthuizen. (tussen rotonde bij de kazerne de Wittebergen en Voorthuizen) Op het route-informatie bord staat de route aangegeven en tevens de combinatieroute. U kunt deze route combineren met een blauwe route tot 10 km.U parkeert uw auto of u bent met het openbaar vervoer gekomen en steekt vervolgens de N344 over waar na een honderd meter de route begint. U kunt hier ook kiezen voor de Schaapskooiwandeling (14 km, wit). U volgt de houten paaltjes met daarop een rood plaatje met een witte pijl.

Naam: Boeschoten
Kleur/Lengte: Rood 5 of 10 Km.
Startpunt: Zie hierboven

De route duikt direct het bos in waar u over vrij brede paden loopt. Tijdens deze wandeling kruist u vaak de ruiter- en menroute. Wij kwamen een paar keer ruiters tegen. Op een gegeven moment komt u bij een paaltje met daarop zowel de rode route als een blauwe route. Hier blijft u de rode route volgen (rechtsaf). Vanaf een breed pad loopt u ineens op een brede laan met langs de zijkanten mooie statige bomen. Eigenlijk een soort laan midden in het bos. De mooie huizen erlangs ontbreken.Na enige tijd komt u bij een schuur uit die aan weerszijden bedekt is met bosgrond. Ook hier staat een route-informatiebord en een blauwe paal. Hier volgt u ook nog steeds de rode route (rechtsaf).

 Het pad loopt nu over een zandweg naast een fietspad. Vervolgens komt u bij de ANWB paddestoel 20.239. Hier gaat u rechtsaf (er staat hier een picknick tafel) waarna u onder een haagje doorloopt en op een viersprong komt. Hier volgt u de blauwe paaltjes met witte pijl. (als u liever 5 km loopt blijft u natuurlijk de rode plaatjes met witte pijl volgen)

Dit gedeelte van de route gaat langs het centraal gelegen heideveld en vervolgens linksaf en  voert u verder door het bos waarna de route over slingerende paadjes verder gaat. Wij hadden het geluk een hert tegen te komen. We konden even van hem genieten totdat er trimmers langskwamen die te veel lawaai maakten en weg was het hert weer.Als u dan 5 kilometer gelopen hebt komt u weer uit bij de viersprong en volgt u weer de rode plaatjes met witte pijl. Weer loopt u langs het heideveld en slaat dan vervolgens rechtsaf een lang zandpad in. Hierna slaat u op een geven moment weer af en loopt over slingerende paden naar het einde van de wandeling toe.De route staat goed aangegeven, maar bij iedere afslag moet u even kijken of u ook inderdaad af moet slaan. Er staat geen vooraankondiging. De paden bestaan uit zowel zand als gras en bosgrond.