Wandeling op Koninklijke Houtvesterij Het Loo, Route Kittenberg, 7 en 13 km (wordt gemarkeerd door houten paaltjes met schuine kop, zonder kleur)

Naam: Route Kittenberg
Kleur/Lengte: Roze 7 km
Startpunt: P-plaats Aardhuisweg tussen Uddel en Apeldoorn

Houdt er rekening mee dat het gebied beperkt toegankelijk is, namelijk alleen tussen 25 december en 15 september.De route start aan een kleine parkeerplaats aan de Aardhuisweg tussen Uddel en Apeldoorn. Dit is een hele rustige weg die dwars door het schitterende natuurgebied Koninklijke Houtvesterij Het Loo loopt. Aangeraden wordt om op deze weg maximaal zestig km/h te rijden. Menig maal is er voor mijn auto al een dier langsgelopen, waaronder een groot/  donker zwijn.

Bij het beginpunt van de wandeling staat een duidelijk bord met daarop aangegeven hoe het gebied eruit ziet en waar de wandelingen lopen. Het is alleen jammer dat vandalen het plexiglas in de brand steken. Wordt het bord niet duidelijker leesbaar door. Nieuw is dat er nu een houten paal staat met daarop een klein rond bordje met daarop de lengte van de afstanden. Op het informatiebord staat dat de route zes km langs is en geen zeven. Beetje verwarrend.

De route wordt volgens het route-infobord aangegeven met roze koppen. Vooralsnog is alleen de aanduiding met de ronde houten paal met daarop het bordje zichtbaar. We volgen het bord. We lopen langs een groot heideveld en na enige tijd staat er aan de linkerkant een klein dik/rond paaltje zonder houten bordje erop. Vlak daarvoor is er een pad naar links. Om de hoek staat een paaltje met een roze kop. We besluiten die te volgen. Onze mond valt bijna open. Wat een mooie route is dit. Zeer afwisselend. In eerste instantie brede paden bestaande uit gras en bosgrond. We hebben schitterend weer en dat geeft een mooie lichtval in het bos. Tijdens het wandelen valt op dat de route goed aangegeven staat. Op een boom aan de rechterkant van het pad een paar zwammen. Dan gaat de route van brede paden naar een smaller pad, met aan weerskanten veel begroeiing in de vorm van struiken en bomen. 

Op een bepaald moment horen we lawaai in de bosjes. Komt er zomaar een wild zwijn het pad opgestapt. Snel duik ik weg achter een boom, maar het zwijn schrikt zelf ook en zet het op een lopen. We vervolgen ons pad en komen de dikke/ronde houten palen weer tegen. De dertien kilometer route wordt aangeduid met houten paaltjes met schuine kop, zonder kleur. De route eindigt vlak daarna op hetzelfde pad als waar we begonnen zijn. We zijn van mening dat dit een leuke afwisselende route is. De route staat goed aangegeven en de paden zijn prima wandelbaar. De dertien km hebben we nog niet gelopen.