Naam: Rondwandeling
Kleur/Lengte: Rood 4.5 en Geel 3 Km.
Startpunt: P-plaats Landgoed Staverden

Kasteel Staverden is niet meer voor het publiek geopend en er is geen horeca gelegenheid meer. (bron: Geldersch Landschap)

De route begint nabij het Landgoed Staverden. Hier start zowel een rode als een gele route. De rode is 4.5 km en de gele is 3 km lang. Aan uw linkerhand ziet u na het begin van de wandeling een klein afgerasterd gedeelte. Hierin loopt een schaap en een aantal witte pauwen rond.

Beide routes lopen de eerste kilometer over hetzelfde pad. Dit pad loopt langs een redelijk snelstromend beekje (Zilverbeekje?). Dan komt u bij een T-splitsing, hier splitst de route zich. Rood gaat links en natuurlijk gaat geel rechtsaf. Wij kozen hier voor de rode route. De route is heel goed te lopen. de route staat perfect aangegeven en de paden lopen heerlijk. Ook voor mensen met een kinderwagen is dit een prima route. Het begin van de route is leuker dan het vervolg. Eigenlijk alleen maar lange lanen, weinig afwisseling. Wat wel opvalt nu, is het felle groen van de dennennaalden tussen de nog kale loofbomen. Langs de route staan een aantal bankjes.