Deze route kunt u terugvinden in de Wandelgids Noord Veluwe (Nederland deel 6) op pagina 38. 

Als u van Harderwijk naar Garderen rijdt of vice versa over de N302 dan komt u op een gegeven moment bij een  parkeerplaats gelegen tussen hectometerpaaltje 112.4 en 112.5. Rijdt dit pad in en na 200m kunt u parkeren alwaar de wandeling begint. Het eerste paaltje (houten vierkante paal met witte pijl) staat vlak naast het witte hek.

Naam: Cyriasische Veld
Kleur/Lengte: Wit 5.5 Km.
Startpunt: zie bovenstaande tekst

Dit is een prima afwisselende route om even tussendoor te wandelen. De eerste 500 meter loopt u over mul zand waarna de route u door een afgerasterd gebied leidt waar Schotse Hooglanders grazen. Na een aantal honderd meter verlaat u dit gebied weer door middel van een klaphekje. Aan uw rechterhand kunt u dan uitkijken over dit schitterende heidegebied. De route gaat dan verder door het bos over slingerende paadjes bestaande uit gras, zand en bosgrond. Om u heen ziet u veel loofhout afgewisseld met naaldhout. Op een groot deel van de route blijven onder de bomen herfstbladeren liggen. Dit geeft een mooie oranje gloed. In de route zitten ook een aantal hoogte verschillen. Tijdens de wandeling kruist u een paar keer het fietspad wat door dit gebied loopt.

De route staat goed aangegeven en is verboden gebied voor honden.

Naam: Rondwandeling
Kleur/Lengte: Rood 5 / Blauw 7 / Groen 9 Km.
Startpunt: Parkeerplaats Plaggenweg Harderwijk

Als u van Harderwijk naar Garderen rijdt of vice versa over de N302 dan komt u op een gegeven moment bij een parkeerplaats genaamd: Plaggenweg. U rijdt deze klinkerweg helemaal uit tot u bij de parkeerplaats komt. Hier staat een wit hek, voor de beheersschuur. Tevens staat hier ook het bord welke aanduidt dat de wandeling daar begint. Echter moet u doorlopen tot achter het witte hek en dan het bospad volgen.

De eerste 3 a 4 kilometer lopen de drie verschillende routes over hetzelfde pad. In dat gedeelte mag u uw hond los laten lopen. Het geluid van de N302 wordt steeds luider en dan ziet u recht voor u de weg. De rode (5) route slaat hier linksaf. Voor de blauwe en groene route moet u de weg oversteken. Kijk hier goed uit. Dit is een zeer drukke weg. Het pad gaat verder over een smal fietspad, waarna enige tijd de route zich splitst. De blauwe (7) route gaat linksaf het bos in. Wij volgen deze. De paden gaan van breed en recht voor het oversteken van de weg over in smalle slingerende paden die door een heel mooi deel van het bos voeren. De paden zijn niet even gemakkelijk te belopen. U loopt hier over zowel mul zand als gras en dennennaalden met zand.

Vooral het stuk door het hoge gras is heel mooi. Hier hoort u alleen de vogeltjes fluiten. Een enkel vliegtuig verstoort de rust in de lucht. Onderweg ziet u een aantal bomen/struiken staan met fel rode bladeren. Heel apart.

Op een gegeven moment ziet u links een begraafplaats. Onderweg kruist het pad veelvuldig het fietspad en de ruiterroute. Aan het einde van de wandeling loopt u nog over een stuk trim- /cooperbaan. Dan slaat u linksaf bij de parkeerplaats en komt u weer op het pad waar ook de groene route loopt. Alleen nog even de weg oversteken en u komt weer bij de parkeerplaats uit. De route staat goed aangegeven, maar door begroeiing zijn sommige paaltjes niet altijd even goed zichtbaar. Wij hebben de verschillende routes nu een aantal keren gelopen, maar deze 7 km is wel de meest rustige van de drie.