U rijdt van Vierhouten richting Gortel (Vierhoutenseweg). U rijdt over een smalle asfaltweg door het bos. Op een gegeven moment na het laatste wildrooster krijgt u aan uw rechterhand een weg naar rechts (Oranjeweg). Hier vindt u aan uw linkerhand een parkeerplaats. Hier staat een route informatiebord.

Naam: Route het Veen
Kleur/Lengte: Blauw 2.5 Km.
Startpunt: zie bovenstaande tekst

Dit is een hele leuke route. Kort, maar zeer afwisselend. In het begin veel brede paden die daarna al snel overgaan in kleine slingerende paadjes. Veel loof, maar ook veel dennenbomen. De paden zijn prima te bewandelen. Op sommige plekken is de grond zo zacht dat deze meeveert. De route staat goed aangegeven. Lekkere wandeling voor even tussendoor.

Als u de Oranjeweg af rijdt, dus rechtdoor, niet links afslaan, krijgt u op een geven moment een weg naar rechts. Deze gaat erg haaks de bocht om. Dit is de Boshuisweg. Volg deze tot aan het einde en daar begint bij het route informatiebord de wandeling. Overigens start de wandeling aan de asfaltweg en niet zoals het bord doet vermoeden er vlak achter.

Naam: Route Berkelaar
Kleur/Lengte: Geel 8 Km.
Startpunt: zie bovenstaande tekst

Als u met de auto komt is er in ieder geval genoeg plek. Dit is een hele mooie wandeling. De 8 kilometer loopt u zo weg. 

Onderweg worden u een paar mooie uitzichten gegund over de heide. De wandelpaden bestaan voornamelijk uit lange lanen tussen hoge bomen. De paden zijn prima te belopen en bestaan voornamelijk uit zand, gras en asfalt. De route staat goed aangegeven.