Een groot parkachtig bos met zowel loof- als naaldhout. Voor een ieder wat wils. Makkelijk te bewandelen wandelpaden en veel slingerweggetjes. Het bos bevindt zich net naast de A6 afslag Almere-Haven. Aan de Noorderdreef, vervolgens een zijweg genaamd de Muiderweg.(richting Thermen la Mer) en (Eksternest)

In het bos zijn 3 routes uitgezet: Natuurpad (1km), Bomenroute (3km) en het Vroege Vogelpad (10km). Wij hebben alleen nog maar de Bomenroute gelopen. Het Vroege Vogelpad is ook verkort te lopen, deze is dan 3.5 km lang. Dit staat aangegeven met genummerde paaltjes.

Naam: Bomenroute
Kleur/Lengte: Blauw 3 Km.
Startpunt: Muiderweg Almere

Een afwisselende wandeling. Een echte park/boswandeling. De paden bestaan voornamelijk uit schelpenpaadjes, maar ook keurig gemaaid gras en aarde. De routeaanduiding is matig, helaas. Het is in dit jaargetijde (mei) zaak goed op te letten op de te volgen route. Het zicht op de paaltjes wordt ontnomen door de vele berenklauwen die overal staan. Verder had er best hier en daar een paaltje extra mogen staan. Tijdens het wandelen valt op dat er veel vogels in het bos zijn. Ze fluiten en vliegen vrolijk rond. Ook lopen er veel konijnen rond. Verder ziet u onderweg veel water met af en toe een bruggetje en slingerpaadjes. In het meer zwom een fuut, maar ook eenden. Ook voert deze wandeling door een afgerasterd gebied waar schapen lopen. Wij mochten de route over een bepaald deel niet vervolgen vanwege een tijdelijke afsluiting. De route was daarna weer gemakkelijk op te pikken. Veel baasjes van honden zoeken dit bos op om de hond uit te laten. Dus let goed op waar u loopt i.v.m. hondendrollen.

In dit bos loopt ook nog het Natuurpad van 1 km. en het Vroege Vogelpad van 10km. (verkort 3.5 km)