Swifterbos

Dit bos ligt aan de rand van Swifterbant. Al is het bos niet erg groot, toch loopt er een wandeling van 3 (blauw) en 1 (geel) kilometer doorheen.

In dit bos voelen veel dieren en planten zich thuis. Zo ook de ransuil. U zult hem niet snel te zien krijgen. Namelijk, bij onraad maakt hij zich smal en zit doodstil op een tak. Pas als het donker wordt gaat hij op jacht. Speciale haartjes aan zijn veren zorgen voor een geluidloze vlucht, waardoor zijn prooidieren hem niet kunnen horen.

Tussen het levend hout treft u ook dood hout aan. Dit hout laat staatsbosbeheer met een doel liggen. Behalve paddestoelen en insecten, profiteert ook de bonte specht daarvan. Deze vogel eet namelijk insecten. 

Naam: Rondwandeling
Kleur/Lengte: Blauw 3 Km.
Startpunt: P-Plaats Bosweg

In dit bos zult u vooral mensen aantreffen uit het dorp Swifterbant, die hier hun hond uitlaten. Het is nog een vrij jong bos. In de zomermaanden tijdens de schemer kunt u een hert tegenkomen. De paden zijn afwisselend van grind en modder, dan wel bosgrond. Sinds de laatste wijziging in de route is het een stuk leuker om deze route te lopen. De parkeerplaats aan de Bosweg is in 2015 opnieuw aangelegd, zodat er nu fatsoenlijk geparkeerd kan worden.

Naam: Natuurpad
Kleur/Lengte: Geel 1 Km.
Startpunt: P-Plaats Bosweg

In dit bos zult u vooral mensen aantreffen uit het dorp Swifterbant, die hier hun hond uitlaten. Het is nog een vrij jong bos. In de zomermaanden tijdens de schemer kunt u een hert tegenkomen. De paden zijn voornamelijk van modder, dan wel bosgrond. De parkeerplaats aan de Bosweg is in 2015 opnieuw aangelegd, zodat er nu fatsoenlijk geparkeerd kan worden.