Dit bos ligt aan de rand van Swifterbant. Al is het bos niet erg groot, toch loopt er een blauwe wandeling van 3 km. en een gele IVN wandeling van 2.4 km. doorheen.

In dit bos voelen veel dieren en planten zich thuis. Zo ook de ransuil. U zult hem niet snel te zien krijgen. Namelijk, bij onraad maakt hij zich smal en zit doodstil op een tak. Pas als het donker wordt gaat hij op jacht. Speciale haartjes aan zijn veren zorgen voor een geluidloze vlucht, waardoor zijn prooidieren hem niet kunnen horen.

Tussen het levend hout treft u ook dood hout aan. Dit hout laat staatsbosbeheer met een doel liggen. Behalve paddestoelen en insecten, profiteert ook de bonte specht daarvan. Deze vogel eet namelijk insecten. 

Naam: Rondwandeling
Kleur/Lengte: Blauw 3 km.
Startpunt: P-Plaats Bosweg

In dit bos zult u vooral mensen aantreffen uit het dorp Swifterbant, die hier hun hond uitlaten. Het is nog een vrij jong bos. In de zomermaanden tijdens de schemer kunt u een hert tegenkomen. De paden zijn afwisselend van grind en modder, dan wel bosgrond. Sinds de laatste wijziging in de route is het een stuk leuker om deze route te lopen. 

Naam: Natuurpad
Kleur/Lengte: Geel 2.4 km.
Startpunt: P-Plaats Bosweg

IVN wandeling 2.4 km gewandeld op 6 december 2020

Tijdens de wandeling loopt u over slingerende paden door het bos. Van loofbomen naar naaldbomen, naar weilanden, langs paarden weiden en slootjes. Het was vandaag zo stil in het bos dat ik zelfs de vogeltjes kon horen, een specht en ook ganzen. Door de nattigheid van de afgelopen week was het op sommige plekken flink drassig, maar over het algemeen zijn de paden goed te bewandelen. Wel zou de wandeling bewegwijzerd moeten zijn en hier en daar staat ook een paaltje, maar de route staat niet vol met paaltjes. Maar u kunt eigenlijk niet fout lopen. Onthoud, als er geen paaltje staat, dat u gewoon rechtdoor moet lopen. In dit bos zult u vooral mensen aantreffen uit het dorp Swifterbant, die hier hun hond uitlaten. Het is nog een vrij jong bos. Tijdens de wandeling loopt u een paar keer langs akkers. Hier kunt u een trein voorbij zien rijden en boeren die op hun akkers aan het werk zijn.