Naam: Rondwandeling
Kleur/Lengte: Rood 2.6 Km.
Startpunt: Golfvereniging a/d Kolonieweg

De wandelingen beginnen bij de plaatselijke golfvereniging. Hier is een groot parkeerterrein aan de Kolonieweg. Hier staat ook het bord van het beginpunt van de wandelingen. Wij hebben de blauwe wandeling gelopen, maar de rode liep over exact hetzelfde pad mee totdat we op een gegeven moment weer op de Kolonieweg uitkwamen en de rode rechtstreeks weer terug liep naar het beginpunt. De blauwe ging aan de overkant van de weg weer verder.

Als eerste gaat u links het bos in en steekt direct de Kolonieweg over waarna u het bos induikt. Via een smal slingerpad komt u door een gevarieerd terrein bestaande uit bos en heide. Onderweg ziet u appelbomen en lijsterbessen. Ook ziet u nog takken met daaraan groene dennenappels en braamstruiken. Onderweg komt u een aantal grafheuvels tegen (“12” staat er op het bord). Ook kunt u de schaapskooi bezoeken. Vlak voor het bord slaat de route rechtsaf het bos in. Daarna gaat de route via slingerende paadjes door het bos weer terug naar de Kolonieweg. Hier gaat de rode route weer terug naar het beginpunt. De blauwe gaat aan de overkant van de weg weer verder. Aan uw rechterhand ziet u een meertje. Deze is nog vrij groot. Wij hoorden er kikkers kwaken. U loopt om het meertje heen en gaat dan weer terug via een slingerend pad langs de holes van de golfbaan.

De paden bestaan voornamelijk uit gras, maar ook uit bosgrond, zand en schelpenpad. Als het geregend heeft zoals wij ondervonden is de route alleen aan te bevelen mits u stevige en hoge schoenen draagt. De route staat goed aangegeven. Helaas maken ook ruiters gebruik van de paden. Let op de uitwerpselen.