Naam: Rondwandeling
Kleur/Lengte: Blauw 2.5 Km.
Startpunt: Hunnebeddenweg

De route start aan de Hunebeddenweg. Deze weg ligt bijna recht tegenover de Johannes Post Kazerne te Havelte. Zowel aan de linker- als rechterkant van de weg ligt een hunebed. Bij de linker staat ook een  route-informatiebord. Hierop is te zien dat er vier wandelingen lopen in dit gebied.

Wij hebben de blauwe gelopen. Als eerste loopt u over de heide via een slingerend zandpad naar boven op de heuvel. U kunt hiervandaan mooi uitkijken over dit schitterende heidegebied. Op een gegeven moment tijdens de wandeling loopt u over een ‘verharde’ weg, waarna de wandeling rechtsaf gaat. Dit schelpenpad loopt naar een recreatiesteunpunt toe. Hier zit ook een restaurantgedeelte bij. De terugweg gaat over hetzelfde pad en daarna gaat de route het bos weer in. Vervolgens passeert u camping ‘Het Hunehuis’. Hier zitten veel konijnen op het grasveld. Daarna komt u weer bij de heide. Het laatste gedeelte van de wandeling gaat over dit heide gebied.

De route staat goed aangegeven en de paden zijn prima te belopen. Op het moment dat wij de route liepen had het erg geregend. Hierdoor ontstonden er veel modderige paden.