Natuurmonumenten zocht in het begin van dit jaar vrijwilligers voor allerlei taken in het Waterloopbos. Eigenlijk leek me dat wel wat. Meehelpen in mijn favoriete bos. Echter, het uitvoeren van allerlei werkzaamheden in het bos, zoals paden onderhouden, modellen opknappen etc. wordt voornamelijk doordeweeks gedaan. Doordeweeks kan ik niet, omdat ik een full time baan heb. Dus blijft alleen het weekend over.

Er werden ook boswachters (toezichthouders) gezocht. Dat is voornamelijk een taak voor de weekenden, omdat het bos dan het meest bezocht wordt. Ik heb in maart een dagje meegelopen met een boswachter en daarna besloten me aan te melden als vrijwillige boswachter. Deze week had ik dienst. Afgelopen dinsdagavond heb ik voor het eerst een ronde gelopen en dat was leuk. Lekker wandelen en ondertussen opletten.

En waar bestaat mijn werk dan uit tijdens het toezicht houden? Mensen erop wijzen dat honden aangelijnd moeten worden vanwege het wild in het bos en het op de paden blijven wandelen i.p.v. van de route af te wijken en over/op de modellen te klimmen/lopen. Verder kijken of er geen gevaarlijke situaties ontstaan.

Van de week waaide het best fors, op één van de bospaden stuitte ik zaterdag op een omgewaaide boom. Deze wordt z.s.m. weggehaald. Verder probeer ik vragen van bezoekers te beantwoorden, gelukkig staan bij alle te bezichtigen modellen borden met uitleg. Vandaag was een drukke dag met heel veel bezoekers, het was perfect wandelweer vandaag. Ik heb met een aantal mensen gesproken die hier voor de eerste keer kwamen en ze van wat informatie kunnen voorzien. Wellicht kom ik u een keer tegen tijdens een wandeling in het Waterloopbos.

Over beheerder

Boswandelaar sinds lange tijd. Een aantal jaren niet gewandeld tot halverwege 2020. In 2020 kreeg iedereen op de wereld te maken met corona, een virus waardoor we genoodzaakt waren thuis te blijven. Echter, je mocht wel naar buiten voor een wandeling. Ik ben weer gaan wandelen in het bos en maak ik via mijn GoPro van iedere wandeling een beeldverslag dat ik op YouTube zet. De video is te bekijken via de nieuwsberichten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *