Vandaag, 10 januari 2021, heb ik in het Roggebotzand de groene Genenbankroute van 3.8 km. gewandeld. De wandeling start aan de Roggebotweg te Dronten bij het restaurant.

Het is jammer dat Staatsbosbeheer de naam van de wandeling op het routebord anders verwoord, namelijk als Bronnen voor nieuwe natuurroute 3.7 km. Of er wordt mee bedoeld dat er bronnen zijn voor een nieuwe natuurroute en dat er 3.7 km voor gewandeld moet worden? Maar goed, de wandeling staat goed aangegeven en wandelt lekker weg. Hier en daar een meertje en flink veel open stukken met nieuwe aanplant. Langs de route staan informatie borden en er is halverwege een scheepswrak te bezichtigen. Dat wil zeggen, de vindplaats. Met palen is de omvang van het schip aangegeven.

Doordat het flink geregend heeft de afgelopen tijd, zijn de paden wel drassig, maar zakt u er niet diep in weg. Er heeft al veel over op internet gestaan en ook hier wordt er hard gewerkt in het bos, er zijn flink wat bomen gekapt. Of dat mooi is laat ik aan u over. Van mij had het bij het oude mogen blijven. De route eindigt op het speelterrein van het restaurant van het Kabouterbos. Als gevolg van de (Corona) lockdown is het terrein afgesloten, dus kunt u niet langs het restaurant het terrein af. Als u aan uw rechterhand over de terrein afsluitende boomstam stapt en links af gaat loopt u zo naar het einde van de wandeling.

Over beheerder

Boswandelaar sinds lange tijd. Een aantal jaren niet gewandeld tot halverwege 2020. In 2020 kreeg iedereen op de wereld te maken met corona, een virus waardoor we genoodzaakt waren thuis te blijven. Echter, je mocht wel naar buiten voor een wandeling. Ik ben weer gaan wandelen in het bos en maak ik via mijn GoPro van iedere wandeling een beeldverslag dat ik op YouTube zet. De video is te bekijken via de nieuwsberichten.

Soortgelijk bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *