Vandaag 21 november 2020 moest ik al vroeg in Nijmegen zijn. Mijn vrouw had een examen en ik had me opgeworpen als chauffeur. Maar om nou 2 uur in de auto te gaan zitten wachten? Nee, ik ben na mijn vrouw uitgezwaaid te hebben een stukje gaan lopen. In de richting van de Elshof. Dat ligt aan de N844 en een zijstraat daarvan is de Sint Jacobsweg. Daar een mooi wandelbosje, zonder paaltjes. Het was best koud vandaag, 7 graden en er stond een flink windje, ik kwam een aantal wandelaars en een enkele fietser tegen. Met een hond kun je er prima wandelen. Er stonden ook nog een aantal mooie paddenstoelen, alsook een halve heksenkring.

De Elshof is waarschijnlijk ontstaan uit kloostereigendom rond het jaar 1800. Later werd het een particulier landgoed, dat in 1950 door verkoop in handen van de gemeente Heumen overging. De totale oppervlakte is 43 hectare. Samen met het Heumens Bos, het Maldens Vlak en het Broekbos vormt de Elshof het bosbezit van de gemeente Heumen, in totaal 190 hectare groot. Bron: het informatiebord in het bos.

Over beheerder

Boswandelaar sinds lange tijd. Een aantal jaren niet gewandeld tot halverwege 2020. In 2020 kreeg iedereen op de wereld te maken met corona, een virus waardoor we genoodzaakt waren thuis te blijven. Echter, je mocht wel naar buiten voor een wandeling. Ik ben weer gaan wandelen in het bos en maak ik via mijn GoPro van iedere wandeling een beeldverslag dat ik op YouTube zet. De video is te bekijken via de nieuwsberichten.

Soortgelijk bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *