Nadat ik samen met mijn vrouw al aardig wat uitgezette routes gelopen hadden kwam ik op het idee om een site op te zetten over de uitgezette routes van alle natuurverenigingen in heel Nederland.

Aangezien dit een hele grote klus is en we zoveel mogelijk wandelingen willen beschrijven, lopen we zelf alle routes. Natuurlijk kunnen we ze niet allemaal lopen, daarom haal ik zoveel mogelijk informatie van het internet en uit de wandelkaarten van Staatsbosbeheer, het blad Natuur van Natuurmonumenten en de vele informatieblaadjes van de VVV's . Deze kaarten geven goed aan waar de wandeling loopt en geven een summiere beschrijving van de route. In eerste instantie probeer ik daar onze eigen bevindingen neer te zetten, maar maak ook gebruik van de beschrijvingen in folders of routekaarten.

Literatuur

Voor het tekenen van de plattegronden gebruik ik de kaarten van Staatsbosbeheer en voor de provinciekaarten de Recreatiekaart Nederland van Falk plan. Verdere informatie over bosgebieden en wandelingen komen uit de Complete Gids "Natuur- en Wandelgebieden" in Nederland, Natuur wijzer van de Vereniging Natuurmonumenten, uit het naslagwerk "Op stap in eigen land" van Sietzo Dijkhuizen en uit de Wandelgids Noord Veluwe (Nederland deel 6).

Overige informatie

Deze informatie is samengesteld door mij en daarom zijn eventuele fouten, gebreken of onduidelijkheden alleen aan mij toe te schrijven en niet aan de instanties die de routes hebben gemaakt. Overigens maakt u geheel op eigen verantwoordelijkheid gebruik van deze gegevens.

Nu ook op Facebook en Twitter

2003-2018
Boswandelingen.nl | Wandeleninhetbos.nl